1 yemek kaşığı pirinç
yeteri kadar su
10 adet siyah zeytin
bir demet kıyılmış maydanoz
Yarım demet kıyılmış dereotu
10 dal kıyılmış nane
.4 dal taze soğan
Sos için:
4 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım limonun suyu
1 yemek kaşığı nar ekşisi
1 diş dövülmüş sarmısak
tuz
Süslemek için:
Domates
Yıkanmış pirinci cezvede üzerine çıkacak kadar su ekleyip, yumuşayana kadar pişirin ve süzün. Soğuk sudan geçirip, tekrar süzün ve salata kasesine alın.
Maydanoz, dereotu, nane ve taze soğanı kıyın. Pirincin üzerine çekirdeği çıkarılmış ve ortadan ikiye kesilmiş siyah zeytin, maydanoz, dereotu, nane ve taze soğanı ekleyin.
Sos için zeytinyağı, limon suyu, nar ekşisi, sarmısak ve tuzu bir kapta karıştırın ve salatanın üzerine gezdirin. Tüm malzemeyi karıştırdıktan sonra dilimlenmiş domatesle süsleyip, servis yapın.