Pirinçli ve Siyah Zeytinli Salata

Malzemeler
Yapılışı
-
1
Yıkanmış pirinci cezvede üzerine çıkacak kadar su ekleyip, yumuşayana kadar pişirin ve süzün. Soğuk sudan geçirip, tekrar süzün ve salata kasesine alın.
-
2
Maydanoz, dereotu, nane ve taze soğanı kıyın. Pirincin üzerine çekirdeği çıkarılmış ve ortadan ikiye kesilmiş siyah zeytin, maydanoz, dereotu, nane ve taze soğanı ekleyin.
-
3
Sos için zeytinyağı, limon suyu, nar ekşisi, sarmısak ve tuzu bir kapta karıştırın ve salatanın üzerine gezdirin. Tüm malzemeyi karıştırdıktan sonra dilimlenmiş domatesle süsleyip, servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL