MALZEMELER
250 gram karışık Akdeniz yeşilliği
1 adet olgun avokado
150 gram taze kaşar
80 gram tavuk jambon
10-15 adet iri çilek
2/3 su bardağı ceviz içi
2-3 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
1 adet limonun suyu
Bir tutam tuz
Akdeniz yeşilliklerini yıkayıp, sularını süzdürdükten sonra iri parçalar halinde koparıp bir kaseye alın. Avokadonun kabuğunu soyup, çekirdeğini çıkarın. Avokadoyu ve kaşar peynirini küp küp doğrayın. Tavuk jambonu da ince şeritler halinde kesin. Ayıklayıp, yıkanmış çilekleri ortadan ikiye bölün. Cevizleri havanda iri kalacak şekilde dövün. Bütün malzemeyi yeşilliklere katıp harmanlayın. Tuz, limon suyu ve zeytinyağını karıştırarak salatanın üzerine gezdirip servis yapın.