Çiftlik Salatası

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Havucu yuvarlak dilimleyip, tuzlu ve sıcak suda 5 dakika haşlayalım. 1 Ardından küp doğranmış patatesi ve çubuk şeklinde dilimlenmiş yerelmalarını ekleyelim. Sebzeleri birbirine karıştırıp, yumuşayana dek haşlayalım. Sonrasında suyunu süzmek için tel süzgece alalım. Ayrı bir tencerede kırmızı pancarı haşlayalım ve küp doğrayalım. 2 Sebzeleri bir kaba aktarıp, üzerine dilimlenmiş turşuyu ekleyelim. Arzuya göre kabukları soyulmuş ve küp doğranmış bağdat hurmasını katalım. Salatanın üzerine limon suyunu ve zeytinyağını gezdirelim. Tuzunu ve karabiberini ayarlayalım. 3 Salatanın boyanmaması için en son olarak, doğranmış pancarı ekleyip karıştıralım. Servis yapalım.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...