Bamya Salatası

Bamya Salatası

Bamya salatası, renkli ve lezzetli görüntüsüyle sofralarınıza renk katacak bir salatadır.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Ayıklanmış bamyayı kızgın ayçiçek yağında kızartın ve süzülmesi için kağıt havlu üzerine alın. Küp doğranmış havuç ve sivri biberi kızartın. Yağını süzdürdükten sonra bir kaseye alın. İçine bamya, küp doğranmış domates, yer fıstığı ve ince kıyılmış sarımsağı ekleyin.
  • 2
    Ayrı bir kapta zeytinyağı nar ekşisi veya limon suyu, tuz ve karabiberi karıştırıp bamya salatasının üzerine gezdirin. Bütün malzemeyi karıştırın. Tatların birbiriyle özleşmesi için buzdolabında 1 saat beklettikten sonra servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...