Nohutlu Bulgur Pilavı

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Bulguru yıkayıp süzün. 2 çorba kaşığı yağı bir tencerede eritip, bulguru 1-2 dakika kavurun. Üzerini geçecek kadar sıcak su ve 1 tablet tavuk bulyonu ekleyin. Nohudu haşlayın. Kuru üzüm ve kuş üzümü ile birlikte tencereye ekleyin. Tuzunu ayarlayıp, orta ateşte pişmeye bırakın. Diğer taraftan bir tavada kalan yağı kızdırıp, üzerine toz kırmızıbiber eklediğiniz tavuğu sote edin ve kenara alın. Pilav suyunu çekince tavuğu üzerine ekleyin. Yaprak yaprak kopardığınız naneyi ilave edip harmanlayın. Ocaktan alıp pilavın üzerine kağıt havlu koyun. Tencerenin kapağını kapatıp, 10 dakika dinlendirdikten sonra, üzerini nane yaprağı ile süsleyerek servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.