Kurutulmuş Sebzeli Pilav

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    kurutulmuş sebzeleri kaynar suya atıp çıkarın. Ayıklanmış pirinci bir kaseye alın ve üzerine çıkacak kadar sıcak su ile 1 tatlı kaşığı tuz koyun. Yarım saat tuzlu suda beklettikten sonra süzün ve 3-4 kez yıkayın. Suyu bir tencereye alın ve kaynatın. Kaynayan suyun içine pirinç, tereyağı, sıvı yağ ve tuz koyup karıştırın. Su kaynadıktan sonra kurutulmuş sebzeyi katın ve kısık ateşte pirinç suyunu çekene kadar pişirin. Daha sonra 15 dakika demlenmeye bırakın. Sıcak olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...