Kabaklı Bulgur Pilavı
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Küp doğranmış kabak, sivri biber ve yemeklik doğranmış soğanı zeytinyağında kavurun. Rendelenmiş domates, biber salçası ve ince kıyılmış naneyi ilave edip 1-2 dakika daha kavurun. Yıkanmış domatesli pilavlık bulguru katın ve üzerine çıkacak kadar su ekleyin. Kaynadıktan sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Tencereyi ocaktan alın ve demlenmesi için 10 dakika bekleyin. Sıcak olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL