Dutlu Pilav

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Pirinci tuzlu sıcak suda 10 dakika dinlendirip, fazla suyunu süzdürün. Dolmalık fıstığı tereyağında kavurun. Fıstığı tereyağından alıp, kenara ayırın. Tereyağına pirinci ekleyip kavurun. Üzerini geçecek kadar sıcak su, tuz ve karabiber ilave edin. Ağır ateşte pilav göz göz olana dek pişirin. Dolmalık fıstık ve antep fıstığını ekleyin. Tahta kaşıkla karıştırın. Üzerine kağıt havlu örtüp, tencerenin kapağını kapatın ve 10 dakika dinlendirin. Isıya dayanıklı 10 adet küçük kasenin içine, aralarına kara ve beyaz dut dizerek pilavı kat kat yerleştirin. Kaselerin ağızlarını kare şeklindeki milföy hamurlarıyla kapatıp, fırın tepsisine koyun. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında milföyler pembeleşene dek pişirin. Servis tabaklarına kaseleri ters çevirip çıkarın. Sıcak olarak servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.