Baklalı Pirinç Pilavı
Malzemeler
Yapılışı
-
1
1 Pirinci, 15 dakika ılık tuzlu suda bekletip süzün. Baklayı yıkayıp, ayıkladıktan sonra yarım cm büyüklüğünde doğrayın. 3 çorba kaşığı zeytinyağını bir tavaya alıp, yemeklik doğranmış soğanı rengi dönene dek kavurun. Üzerine baklayı ekleyip, sote edin.
2 Kalan zeytinyağını bir tencereye alıp, kızdırın. Pirinci katıp, rengi beyazlaşana dek kavurun. Üzerine iki buçuk su bardağı sıcak su ve tuz ekleyin. Suyunu yarı yarıya çekince baklayı ilave edin. Tamamen suyunu çekince ocağı kapatın. Tencerenin üzerine kağıt havlu kapatın ve 10 dakika demlendirip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL