Kransekake

YENİ YILI KARŞILARKEN SOFRALARINIZI BİRBİRİNDEN LEZİZ VE FARKLI KÜLTÜRLERİN TARİFLERİNDEN OLUŞAN TATLARLA DONATMAYA NE DERSİNİZ?

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Hamur için badem unu ve pudra şekerini geniş bir kapta karıştırın. Yumurta aklarını bir tutam tuzla birlikte ayrı bir kapta köpürene kadar çırpın. Daha sonra badem unlu karışıma ilave edin. Badem özütünü katın ve elastik kıvamda bir hamur haline elde edene kadar yoğurun. Streç filme sarıp buzdolabının alt rafında 1 saat dinlendirin.
  • 2
    Sürenin sonunda hamuru hafifçe un serpilmiş zeminde ince uzun şeritler oluşturacak biçimde ve büyükten küçüğe şekillendirin. Bunun için bir kransekake kalıbı veya elinizle şekil verebilirsiniz. Pişirme kağıdı ile kaplanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 12- 15 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın. Halkaları büyüklüklerine göre en büyük halka taban olacak şekilde servis tabağına yerleştirin.
  • 3
    Glazür için tüm malzemeyi çırpın. Her bir halkanın altına ve üzerlerine hafifçe glazür sürerek yapışmasını sağlayın. Dilediğiniz şekilde süsleyip servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.