Bol Çilekli Pasta
Çileklerin doğal tatlılığı, pastaya ferahlatıcı ve meyvemsi bir lezzet katarken görsel olarak da canlı bir görünüm sunan bu tatlı, sofralarınıza renk katacaktır.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Kek için yumurtaları derin bir kaba kırıp üzerine toz şeker ekleyin. Dört dakika mikserle çırparak kabartın. Ayçiçek yağı, un ve kabartma tozu ilave edip karıştırın. 18 cm çapında yağlanmış kek kalıbına boşaltıp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Soğuyunca kalıptan çıkarıp, keki enlemesine 3 eşit parçaya kesin ve kenara alın.
-
2
Dolgu kreması için sütü bir tencereye alın. Vanilya çubuğunu uzunlamasına ikiye bölün. Bir bıçağın tersiyle özünü sıyırıp süte ilave edin ve ısıtın. Ayrı bir yerde toz şeker ve yumurta sarılarını iyice çırpıp, un, tereyağı ve nişasta ekleyin. Sütlü vanilya karışımını ekleyip karıştırın. Tencereye alıp ocağa oturtun.
-
3
Sürekli karıştırarak muhallebi kıvamı alana dek pişirin. Ocaktan alıp, karıştırarak soğutun. Kek parçalarının aralarına dolgu kreması sürüp, doğranmış çilek yerleştirin ve damla çikolata serpin. Ayrı bir yerde kremşantiyi paketin üzerindeki tarife göre hazırlayıp, pastanın her yerini kaplayın. Çilek, çikolata ve nane yapraklarıyla süsleyip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL