Kestaneli Tombul Pasta

Kestane püresi ve çikolata ile hazırlanan bu yumuşak pasta, hem göz alıcı hem de ağızda dağılan bir doku sunar.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Çikolatayı benmari usulü eritin. Krema ekleyip karıştırın ve ocaktan alın. Kestane püresini ilave edip, karıştırın. Buzdolabında 45 dakika dinlendirin. Çukur bir kaseyi streç filmle kaplayıp, içine kestaneli püreden ince bir tabaka sürün.
-
2
Pandispanyanın bir katını kaseye yerleştirip 1 yemek kaşığı sütle ıslatın. Üzerine kestaneli püreden yayın. İkinci kat keki yerleştirip, 1 yemek kaşığı sütle ıslatın. Yeniden kestaneli püreden yayın. Son kek parçasını da yerleştirip, 1 yemek kaşığı sütle ıslatın.
-
3
Pastanın üzerini streç filmle kaplayın. Derin dondurucuda 1 saat dinlendirin. Servis tabağına ters çevirip çıkarın. Kalan kestaneli karışım üzerine sürün. Üzerine arzuya göre kakao eleyip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Haftalık Örnek Menü Dengede 7 Gün 3’er Öğün
- Dr. Ayça Kaya’dan Düşük Karbonhidratlı Beslenmede Altın Kurallar
- Düşük Karbonhidratlı Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL