Dondurmalı Mozaik Pasta

Dondurmalı mozaik pasta, görüntüsüyle sofralarınıza renk katacak bir pasta tarifi
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Tereyağını eritip, toz şeker ekleyin. Süt, kakao, yumurta sarısı ve un ilave edip, karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocaktan alıp, ılınmaya bırakın. Elinizde kırdığınız bisküviyi ekleyip karıştırın.
-
2
Karışımı baton kek kalıbına diyagonal şekilde elinizde bastırarak yerleştirin. Dondurmayı 5 dakika oda sıcaklığında dinlendirip, karıştırın. Baton kek kalıbının kalan kısmına dondurmayı elinizde bastırarak yerleştirin.
-
3
İyice sertleşene dek derin dondurucuda dinlendirin. Antep fıstığı serpip, soğuk olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL