Dondurmalı Mozaik Pasta

Dondurmalı Mozaik Pasta

Dondurmalı mozaik pasta, görüntüsüyle sofralarınıza renk katacak bir pasta tarifi

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Tereyağını eritip, toz şeker ekleyin. Süt, kakao, yumurta sarısı ve un ilave edip, karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocaktan alıp, ılınmaya bırakın. Elinizde kırdığınız bisküviyi ekleyip karıştırın.
  • 2
    Karışımı baton kek kalıbına diyagonal şekilde elinizde bastırarak yerleştirin. Dondurmayı 5 dakika oda sıcaklığında dinlendirip, karıştırın. Baton kek kalıbının kalan kısmına dondurmayı elinizde bastırarak yerleştirin.
  • 3
    İyice sertleşene dek derin dondurucuda dinlendirin. Antep fıstığı serpip, soğuk olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...