Çimen Pastası

Çimen Pastası

Çimen pastası, sofralarınıza renk katacak bir pasta tarifi.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Şekilli pasta kalıbının içini ıslatın. Kivileri ince dilimleyip kalıbın dibine yerleştirin. Daha sonra kivili toz içecek, su, buğday nişastası ve 1 su bardağı toz şekeri tencereye alın. Muhallebi kıvamı alana dek karıştırın. Kaynamaya yakın ocaktan alıp, kivilerin üzerine dökün. Bisküvileri robottan geçirip, cevizle karıştırın ve kivili karışımın üzerine yayın.
  • 2
    Ayrı bir yerde irmik, vanilya, süt 2 çay bardağı toz şeker ve portakal kabuğunu, koyulaşana dek pişirin. Üzeri göz göz olunca, kalıptaki bisküvilerin üzerine yavaşça döküp, düzeltin. Buzdolabında 3-4 saat dinlendirin. Servis tabağına ters çevirin. Dilediğiniz şekilde süsleyip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Haftalık Örnek Menü Dengede 7 Gün 3’er Öğün
  • Dr. Ayça Kaya’dan Düşük Karbonhidratlı Beslenmede Altın Kurallar
  • Düşük Karbonhidratlı Tarifler
ve Daha Fazlası ...