Çimen Pastası

Çimen pastası, sofralarınıza renk katacak bir pasta tarifi.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Şekilli pasta kalıbının içini ıslatın. Kivileri ince dilimleyip kalıbın dibine yerleştirin. Daha sonra kivili toz içecek, su, buğday nişastası ve 1 su bardağı toz şekeri tencereye alın. Muhallebi kıvamı alana dek karıştırın. Kaynamaya yakın ocaktan alıp, kivilerin üzerine dökün. Bisküvileri robottan geçirip, cevizle karıştırın ve kivili karışımın üzerine yayın.
-
2
Ayrı bir yerde irmik, vanilya, süt 2 çay bardağı toz şeker ve portakal kabuğunu, koyulaşana dek pişirin. Üzeri göz göz olunca, kalıptaki bisküvilerin üzerine yavaşça döküp, düzeltin. Buzdolabında 3-4 saat dinlendirin. Servis tabağına ters çevirin. Dilediğiniz şekilde süsleyip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL