Çimen Pastası

Çimen Pastası

Çimen pastası, sofralarınıza renk katacak bir pasta tarifi.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Şekilli pasta kalıbının içini ıslatın. Kivileri ince dilimleyip kalıbın dibine yerleştirin. Daha sonra kivili toz içecek, su, buğday nişastası ve 1 su bardağı toz şekeri tencereye alın. Muhallebi kıvamı alana dek karıştırın. Kaynamaya yakın ocaktan alıp, kivilerin üzerine dökün. Bisküvileri robottan geçirip, cevizle karıştırın ve kivili karışımın üzerine yayın.
  • 2
    Ayrı bir yerde irmik, vanilya, süt 2 çay bardağı toz şeker ve portakal kabuğunu, koyulaşana dek pişirin. Üzeri göz göz olunca, kalıptaki bisküvilerin üzerine yavaşça döküp, düzeltin. Buzdolabında 3-4 saat dinlendirin. Servis tabağına ters çevirin. Dilediğiniz şekilde süsleyip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...