Bisküvili Pasta
Pratik yapımı ve nefis lezzetiyle bisküvili pasta, çay saatlerinin ve özel anların vazgeçilmez tatlısı oluyor.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Bisküviyi elinizle iri parçalar olacak şekilde kırın ve bir kaba alın. Yumurta ve pudra şekerini derin bir kapta çırpın. İçine eritilmiş tereyağı, kakao ve vanilyayı ekleyip, karıştırın.
-
2
Bisküvinin içine hindistan cevizi katın ve bu karışıma kakaolu karışımı ilave edip, harmanlayın. Daha sonra harcı kelepçeli kek kalıbına boşaltın ve elinizle bastırın. Donması için buzdolabında en az 2 saat bekletin.
-
3
Sos için kremayı bir tencerede kaynatın ve içine parçalara ayrılmış çikolatayı ilave edip, tencereyi ocaktan alın. Çikolatanın erimesi için karıştırın ve soğutun.
-
4
Buzdolabındaki tatlıyı servis tabağına çıkarın. Üzerine hazırladığınız çikolata sosu gezdirip, hindistan cevizi ile süsleyin. Dilimleyip, servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İlham Veren Konuklarla Aynı Sofra'da
- Geçmişten Geleceğe Gastronomi
- Zeynep Dinç'le Yaş Günü Özel: Kutlama Tatlıları
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL