Pastırmalı Ve Patatesli Omlet

Pastırmalı ve Patatesli Omlet, doyurucu ve lezzetli bir kahvaltı seçeneğidir. İnce dilimlenmiş pastırma ve sotelenmiş patateslerin yumurta ile buluştuğu bu omlet, zengin aroması ve kıvamı ile sofralara renk katar.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Patateslerin kabuklarını soyduktan sonra küp şeklinde doğrayın. Kızdırılmış ayçiçek yağında kızartın ve derin bir kaba alın. Tavada tereyağını eritin ve içine kızarttığınız patatesi koyun.
-
2
Üzerine çırpılmış yumurtaları ekleyin, tuz, karabiber katıp, tavanın ağzını bir kapakla örterek, pişmeye bırakın. Yumurtalar pişince üzerine kaşar peyniri serpin ve pastırma dilimlerini yerleştirin. Tekrar kapağı kapatıp, 1-2 dakika daha pişirdikten sonra sıcak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL