Tarsus Humusu

Tahinin yoğun aroması ve nohudun lezzetiyle öne çıkan Tarsus humusu, klasik tarifin en özel yöresel yorumlarından biri.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Nohudu geniş bir kaseye alın. Üzerini birkaç parmak geçecek kadar soğuk su ekleyin. Üzerini kapatıp bir gece bekletin. Ertesi gün suyunu süzün, üzerine karbonat ilave edin. Düdüklü tencerede 1 saat haşlayın. Haşlanan nohudu süzün. Tüm malzemeleri blender'e alın. Krema kıvamına gelene kadar çekin.

  • 2

    Üzeri için zeytinyağını ve tereyağını tavaya alın. Toz biberi ekleyin 1-2 dakika kavurun.

  • 3

    Humusu servis tabağına alın. Üzerine biberli yağı gezdirin. Sumak, kimyon ve kıyılmış maydanoz ile süsleyerek servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.