Sucuklu Patates Paçası

Sucuklu Patates Paçası

Sucuklu Patates Paçası, sıcak ve doyurucu bir yemeğin mükemmel örneğidir. Patateslerin yumuşacık dokusu, sucukların baharatlı ve lezzetli tadıyla birleşir, ortaya nefis bir kıvamda yemek çıkar.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Patatesleri haşlayıp, rendeleyin ve bir tencereye aktarın. Üzerine nişastayı, ezilmiş sarımsağı ve tuzu ekleyip, karıştırın. Ayrı bir kapta yumurtaları çırpın ve üzerine 1 su bardağı yoğurdu ekleyin. Sürekli karıştırarak çırpın.
  • 2
    Yumurtalı karışımı patatesli karışıma ilave edip karıştırın. Üzerine 4 su bardağı suyu katın ve tekrar karıştırın. Kenarlı bir fırın tepsisini margarinle yağlayın ve hafifçe un serpiştirin. Patates paçasını tepsiye boşaltın.
  • 3
    Önceden ısıtılmış 230 derece fırında katılaşana dek pişirin. Bu arada sucuğu dilimleyin. 1 yemek kaşığı tereyağında sucukları hafifçe kızartın. Fırından çıkardığınız patates paçasına sucukları dizin. Kalan 1 çorba kaşığı tereyağını eritip, kırmızıbiber ekleyin. Kırmızı biberli tereyağını paçanın üzerine gezdirin. Sıcak olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
  • Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
  • Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar
ve Daha Fazlası ...