Patlıcan Lokmaları

Çıtır çıtır, sıcacık ve lezzetli patlıcan lokmaları! İster tek başına ister yoğurt sosuyla... Bu pratik atıştırmalık, film gecelerinin, misafir ağırlamalarının vazgeçilmezi olacak.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Patlıcanı alacalı soyup dilimleyin. 2 yemek kaşığı zeytinyağı, tuz, kekik ve kırmızı biberle harmanlayın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kızarana kadar pişirin.

  • 2

    Kurutulmuş domatesleri sıcak suda 10 dakika bekletin, ardından küçük doğrayın.

  • 3

    Ceviz ve maydanozu ince kıyın.

  • 4

    Tavada kalan zeytinyağıyla birlikte ezilmiş sarımsak, kuru domates, ceviz ve mercimeği soteleyin. Ocağı kapatınca maydanozu ekleyin.

  • 5

    Süzme yoğurdu kuru nane ile çırpın.

  • 6
    Pişmiş patlıcanların üzerine önce yoğurt, sonra mercimekli karışımı yerleştirip servis edin.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.