Patlıcan Lokmaları

Çıtır çıtır, sıcacık ve lezzetli patlıcan lokmaları! İster tek başına ister yoğurt sosuyla... Bu pratik atıştırmalık, film gecelerinin, misafir ağırlamalarının vazgeçilmezi olacak.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Patlıcanı alacalı soyup dilimleyin. 2 yemek kaşığı zeytinyağı, tuz, kekik ve kırmızı biberle harmanlayın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kızarana kadar pişirin.
-
2
Kurutulmuş domatesleri sıcak suda 10 dakika bekletin, ardından küçük doğrayın.
-
3
Ceviz ve maydanozu ince kıyın.
-
4
Tavada kalan zeytinyağıyla birlikte ezilmiş sarımsak, kuru domates, ceviz ve mercimeği soteleyin. Ocağı kapatınca maydanozu ekleyin.
-
5
Süzme yoğurdu kuru nane ile çırpın.
-
6
Pişmiş patlıcanların üzerine önce yoğurt, sonra mercimekli karışımı yerleştirip servis edin.
Sofra’da Bu Ay
- Bağ Bozumu Sofrası
- Bağışıklık Dostu Mevsim Menüleri
- Konuk Şef Can Aras'la Sofraya Özel
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL