Patlıcan Lokmaları

Patlıcan Lokmaları

Çıtır çıtır, sıcacık ve lezzetli patlıcan lokmaları! İster tek başına ister yoğurt sosuyla... Bu pratik atıştırmalık, film gecelerinin, misafir ağırlamalarının vazgeçilmezi olacak.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Patlıcanı alacalı soyup dilimleyin. 2 yemek kaşığı zeytinyağı, tuz, kekik ve kırmızı biberle harmanlayın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kızarana kadar pişirin.

  • 2

    Kurutulmuş domatesleri sıcak suda 10 dakika bekletin, ardından küçük doğrayın.

  • 3

    Ceviz ve maydanozu ince kıyın.

  • 4

    Tavada kalan zeytinyağıyla birlikte ezilmiş sarımsak, kuru domates, ceviz ve mercimeği soteleyin. Ocağı kapatınca maydanozu ekleyin.

  • 5

    Süzme yoğurdu kuru nane ile çırpın.

  • 6
    Pişmiş patlıcanların üzerine önce yoğurt, sonra mercimekli karışımı yerleştirip servis edin.

Sofra’da Bu Ay

  • Bağ Bozumu Sofrası
  • Bağışıklık Dostu Mevsim Menüleri
  • Konuk Şef Can Aras'la Sofraya Özel
ve Daha Fazlası ...