Patates Humuslu İç Bakla Mezesi

Farklı ve doyurucu bir meze: Patates Humuslu İç Bakla, lezzetiyle sofralara yenilik katıyor!

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Humus için patatesi haşlayın. Bir kaseye alın ve ezici ile pürüzsüz olana kadar ezin. Üzerine diğer malzemeleri ekleyin iyice karıştırın. Servis yapacağınız tabağa yayın.

  • 2

    Üzeri için iç baklaları tuzlu kaynar suda 15 dakika kadar haşladıktan sonra soğuk suya atıp şoklayın ve dış kabuklarını soyun.

  • 3

    Küçük boy soğanı minik doğrayıp zeytinyağında soteleyin. Üzerine jülyen kesilmiş havuç ilave edip sotelemeye devam edin. Baklayı katın. Bir tur daha soteledikten sonra un ve limon suyunu karıştırıp baklanın üzerine dökün.

  • 4

    Tuz ve çok az su ilavesi de yaparak baklaları tamamen yumuşayana kadar pişirip ocaktan alın. Patates humusun üzerine yayın ince kıyılmış dereotu ekleyerek servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.