Kolay Yılbaşı Mezesi: Haydari
Yoğurdun en pürüzsüz hali, sarımsak ve nane ile birleşerek sofraların en sevilen mezesine dönüşüyor. Haydari, et yemeklerinden sebze tabaklarına her şeye yakışan, karşı konulamaz bir lezzet.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Yoğurdu geniş bir kaseye alın. Üzerine ezilmiş beyaz peyniri ilave edin. Sarımsağı ezerek ekleyin. Tuzu da katıp pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.
-
2
Küçük bir tavada tereyağını eritin. İçine zeytinyağını ve naneyi ekleyin. Nanenin aroması yayılana kadar 1 dakika kısık ateşte karıştırarak kavurun. Karışımı ocaktan alıp ılımaya bırakın.
-
3
Ilımış naneli yağı yoğurtlu karışıma katın. İnce kıyılmış dereotunu da ekleyip karıştırın.
-
4
Servis tabağına alın. Üzerine zeytinyağı gezdirin. İnce kıyılmış dereotu serpiştirerek soğuk olarak servis yapın.
AŞÇININ NOTUSOFRA SIRLARI
* Haydarinin kıvamı için süzme yoğurt kullanmaya özen gösterin. Normal kıvamlı yoğurt mezenin yayılmasına neden olur.
* Beyaz peynir, mezenin tuz dengesini etkiler. Tuz miktarını damak tadınıza göre ekleyebilirsiniz.
* Naneli tereyağı karışımını çok kızdırmadan, aroması çıkacak kadar ısıtın. Yanarsa acı bir tat verir.
Sofra’da Bu Ay
- Evde Sıcacık Yılbaşı
- Hindistan Cevizli Kış Tatlıları
- Ete ve Balığa Narenciye Dokunuşu