Patates Çilesi

Her lokmada hem lezzet hem de hafif bir çıtır keyfi! Pratik ve doyurucu bu tarifi deneyin, sofralarınıza farklı bir lezzet katın
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Patatesleri haşlayın. Bu arada tereyağını bir tencerede eritip, üzerine un ilave edin. 2 dakika un pembeleşene dek kavurun. Suyu ilave edin ve hafif ateşte, kalın bir hamur elde edene dek pişirin. Sonrasında soğumaya bırakın.
-
2
Yumurtaları çırpıp, soğuk hamura ilave edin. Haşlanmış patateslerin kabuklarını soyup püre haline getirin ve hamura ilave edin. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri tuz ve karabiberi ekleyip, patatesli hamuru iyice yoğurun.
-
3
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp toplar hazırlayın (bunun için, ara sıra suya batırılan iki tatlı kaşığından yararlanabilirsiniz). Topları, tepsiye yaydığınız ufalanmış tel şehriyelere bulayın. Derin bir tencerede yağı kızdırıp içine topları atın. Altın sarısı rengini alana dek kızartın. Sıcak olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL