Örgü Peynirli Patlıcanlı Kanepe

Örgü Peynirli Patlıcanlı Kanepe

"Şık sunum, zengin tat: Örgü şeklinde peynir ve patlıcan ile hazırlanan kanepeler, her davette göz kamaştırır ve damakları şenlendirir.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Patlıcan ve kırmızı biberleri ocakta ya da fırında közleyin. Kabuklarını soyup ince doğrayın. Geniş bir kaba alın. Üzerine, peynir, maydanoz, sarmısak, sıvıyağ, tuz ve karabiber ekleyip harmanlayın. Ekmek dilimlerini ortadan ikiye kesip üçgen şekline getirin.
  • 2
    Önceden ısıtılmış 180 derece fırında hafifçe kızartın. Üzerlerine peynirli karışımdan koyun. İkiye bölünmüş kiraz domatesle süsleyerek servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...