Kalamar Tava

Kalamar tava, incecik dilimlenmiş kalamarların hafifçe pane edilip altın renginde kızartılmasıyla hazırlanan bu nefis tarif, çıtır dış kabuğu ve yumuşak iç dokusuyla damaklarda iz bırakıyor.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Ayıklanmış olarak aldığınız kalamarları iyice yıkadıktan sonra kenara alın.

  • 2

    Terbiye için bir kasede karbonat, toz şeker ve limon suyunu karıştırın. Kalamarları bu terbiye ile iyice ovun ve en az 30 dakika dinlendirin. Bacakları gövdelerden ayırın ve gövdeyi halka şeklinde doğrayın. Unu tuz ile karıştırın ve halka kalamarları una bulayıp, fazla ununu silkeledikten sonra kızdırılmış yağda kızartın.

  • 3

    Sos için ufalanmış ekmek içi, sarımsak, mayonez, yoğurt, limon suyu, zeytinyağı ve tuzu karıştırın. Kızarmış kalamarları bu sosla birlikte sıcak olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...