Kalamar Dolması

Kalamar Dolması

Kalamar dolması, deniz ürünlerinin zarif ve lezzetli bir sunumu olarak sofralarınıza geliyor.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Kalamarları temizleyin ve yıkayın. Dondurulmuş karidesleri kaynar suda 3 dakika haşlayıp, süzün. Bir adet kalamarın geniş tarafından içine 3 adet karides, 1 dilim kaşar peyniri ve 1 dal maydanoz yerleştirip, kürdanla tutturun.
  • 2
    Diğer kalamarları da aynı şekilde hazırlayın ve ızgara yapıp, servis tabağına yerleştirin. Sos için tereyağını bir tavaya alın ve eritin. İçine soya sosu, sarımsak, pul biber ve kekik katıp, 1 dakika çevirin. Kalamarın üzerine gezdirin ve sıcak olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Haftalık Örnek Menü Dengede 7 Gün 3’er Öğün
  • Dr. Ayça Kaya’dan Düşük Karbonhidratlı Beslenmede Altın Kurallar
  • Düşük Karbonhidratlı Tarifler
ve Daha Fazlası ...