Sofra
Kalamar dolması, deniz ürünlerinin zarif ve lezzetli bir sunumu olarak sofralarınıza geliyor.

ENGİN TUTKUN

4 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    4 adet küçük kalamar

    Yeteri kadar su

    50 gram dondurulmuş karides

    50 gram kaşar peyniri

    4 dal maydanoz

    Sos için:

    1 yemek kaşığı tereyağı

    2 yemek kaşığı soya sosu

    1 diş dövülmüş sarımsak

    Pul biber, kekik

Kalamarları temizleyin ve yıkayın. Dondurulmuş karidesleri kaynar suda 3 dakika haşlayıp, süzün. Bir adet kalamarın geniş tarafından içine 3 adet karides, 1 dilim kaşar peyniri ve 1 dal maydanoz yerleştirip, kürdanla tutturun.
Diğer kalamarları da aynı şekilde hazırlayın ve ızgara yapıp, servis tabağına yerleştirin. Sos için tereyağını bir tavaya alın ve eritin. İçine soya sosu, sarımsak, pul biber ve kekik katıp, 1 dakika çevirin. Kalamarın üzerine gezdirin ve sıcak olarak servis yapın.