Humuslu Kabak ve Somon Füme Rulosu

Tadına bayılacağınız Humuslu Kabak ve Somon Füme Rulosu tarifi...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Humus için nohutları bir gece önceden ıslatın. Ertesi gün haşlayın ve soğutun. Nohutun haşlama suyundan yarım su bardağı ayırın. Haşlanmış nohutu su ile birlikte mikserde çekin. Nohut ezmesini tel süzgeçten geçirin. Humus için gerekli olan diğer malzemeleri de nohuta ekleyip iyice karıştırın. Humusu bir kenara alıp bekletin.
  • 2
    Sakız kabaklarının kabuklarını dişli bir soyacak ile temizleyin. Uzunlamasına, 3 mm kalınlığında doğrayın.
  • 3
    Izgara ya da yapışmaz yüzeyli tavada pişirin.
  • 4
    Kabaklar soğuduktan sonra somon dilimlerini kabakların üzerine yerleştirin.
  • 5
    Kabakları yuvarlak bir kalıp ya da havuç-salatalık yardımıyla rulo olarak sarın.
  • 6
    Ortalarına şanti torbası ile humus doldurun. Bu arada nar ekşisi sos için tüm malzemeyi karıştırıp çırpın. Ve ruloların üzerine gezdirip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...