Sofra
Mis gibi baharatlarla harmanlanan kıymalı harcı, incecik hamuruyla buluşturan ev yapımı lahmacun, geleneksel lezzeti evinizde yaşatır.

4 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    Hamur için:

    500 gram un

    1/2 paket toz maya(ben instatnt maya kullandım)

    1 yemek kaşığı şeker

    1 tutam tuz

    ılık su

    iç malzemeler:

    250 gram kuzu kıyma (dana kıyma kuru oluyor aynı lezzeti yakalayamazsınız)

    2 yemek kaşığı domates salçası

    1 yemek kaşığı biber salçası

    3 soğan (rendeleyeceğiz)

    2 domates (rendeleyeceğiz)

    2 adet yeşil biber (küçücük doğrayacağız)

    İstenen her türlü baharat (kekik, kimyon, karabiber, tuz)

    3-4 diş sarımsak

    1 tutam maydanoz

Derince bir kabın içinde unun ortasını açtım içine 1 yemek kaşığı şeker ,maya ve tuzu koydum daha sonra azar azar ılık su ekleyerek hamuru yoğurdum yaklaşık 30 dakika kadar beklettim.Hamuru beklemeye aldığımda iç harcı hazırladım ben iç harç için gerekli malzemeleri biraz kolaya kaçarak rondoda çektim.
Mayalanan hamurumdan 10 tane beze yaptım ve hamurlarımı 5 dakika kadarda beze şeklinde dinlendirdim .Bezelerimi bir kahvaltı tabağı büyüklüğünde açtım üzerine harcı yaydım ve teflon tavamda yaklaşık 3 dakika kadar pişirdim ancak üzerilerinin tam pişmediğini düşündüm ve 200 dereceye ayarlı fırında 3 dakika kadarda üstlerini pişirdim
Ben fırınımdaki rezistans probleminden dolayı altlarını tavada pişirmeyi tercih ettim .Siz direk fırında veya tavada pişirebilirsiniz.sonuç olarak ailecek beğendiğimiz bir lezzet ortaya çıktı..Afiyet olsun arkadaşlar..