Enginarlı Karides

Akşam yemeklerinizin yanına çok yakışacak enginarlı karides tarifi
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Yemeklik doğranmış mantar ve soğanı ayçiçek yağı ile birlikte bir tavaya alıp, kavurun. İkiye bölünmüş enginar kalbini ekleyin ve kavurmaya devam edin.
-
2
Ayrı bir tavada un ve tereyağını unun kokusu gidene kadar kavurun. Sütü ilave edip, topaklanmaması için bir yandan da karıştırın. 2-3 dakika kaynadıktan sonra ocaktan alın ve enginarlı karışımın içine katın. Tüm malzemeyi şöyle bir karıştırdıktan sonra kaynamaya bırakın. Karışım koyulaşıp kaynayınca karidesi katın ve bir taşım daha kaynatın.
-
3
Tavayı ocaktan alıp, tuz ve karabiber ekleyin. Bu karışımı enginar kalbi en altta kalacak şekilde güvece boşaltın. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında kaşar eriyene kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL