Babagannuş

İsli patlıcanın köz tadı, sarımsak ve tahinin eşsiz uyumuyla buluşuyor. Pürüzsüz ve kremsi dokusuyla Babagannuş, her lokmada damakları şenlendirecek.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Patlıcanları ocakta közleyin. Kabukları tamamen yanıp içleri yumuşayınca ocaktan alın. Ilınınca kabuklarını soyup, kesme tahtası üzerinde incecik kıyın. Geniş bir kaseye alın.

  • 2

    Üzerine ezilmiş sarımsak, limon suyu, tuz ve zeytinyağının 3 yemek kaşığını ekleyin. Tahta kaşıkla karıştırarak homojen bir kıvam elde edin.

  • 3

    Doğranmış ceviz içini ve kıyılmış maydanozu ilave edin. Tüm malzemeyi karıştırın.

  • 4

    Servis kâsesine alın. Üzerine kalan 1 yemek kaşığı zeytinyağını gezdirin. Ceviz içi ve taze maydanoz yapraklarıyla süsleyin. Ilık veya soğuk servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.