Şeftali Ve Böğürtlenli Crumble Tarifi

Şeftali ve böğürtlenli crumble tarifi ile akşam çaylarınız daha da tatlı olacak. Şeftali ve böğürtlenli crumble nasıl yapılır sorusunu cevaplandırdıktan sonra sürekli yemek isteyeceğiniz bir tatlı haline gelecektir.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Crumble için buzlukta beklemiş ve küp doğranmış soğuk tereyağını rondonun haznesine alın. Üzerine un, esmer şeker ve tarçın ekleyin. Tüm malzeme kum gibi homojen bir karışım haline gelene dek rondoyu kısa kısa çalıştırın. Hamurun topaklanmaması için çok fazla çalıştırmayın.
-
2
Buzdolabında yarım saat dinlendirin. Meyveli taban için tüm malzemeyi küçük fırın kaplarına veya 1 adet büyük fırın kabına alın ve harmanlayın. Üzerine dinlenmiş hamur karışımını serpin.
-
3
5 dakika buzlukta beklettikten sonra önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından aldıktan sonra biraz ılınmasını bekleyin. Dondurma ile servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL