Milföye Sarılmış Armut Tatlısı

Milföye Sarılmış Armut Tatlısı

Hafif ve şık bir tatlı arıyorsanız, milföye sarılmış armut tatlısı mükemmel bir seçenek!

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Armutların kabuklarını soyun ve düz durması için alt kısmından çok ince kesin. Tencereye yerleştirip, üzerine toz şeker, su ve karanfil ekleyin. 15 dakika pişirin ve tencerenin içinden alıp, soğumaya bırakın.
  • 2
    Diğer taraftan oda sıcaklığında beklettiğiniz milföy hamurlarını unlanmış tezgahta ince olacak şekilde açın. Daha sonra 1 cm kalınlığında uzun şeritler halinde kesin. Yumurtanın akını ve sarısını ayırın. Soğuyan armutların üzerine yumurta akı sürün ve şerit milföy hamurları ile kaplayın.
  • 3
    Fırın tepsisine yerleştirin. Milföylerin üzerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30 dakika pişirin ve servis tabağına alıp, soğutun. Frenk üzümü veya ahududuyu, su ve vanilya ile birlikte robottan geçirin. Servis tabağına önce sos koyup, üzerine armudu yerleştirin ve artan şerbetten gezdirip, servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Haftalık Örnek Menü Dengede 7 Gün 3’er Öğün
  • Dr. Ayça Kaya’dan Düşük Karbonhidratlı Beslenmede Altın Kurallar
  • Düşük Karbonhidratlı Tarifler
ve Daha Fazlası ...