Limonlu Lokum

Ferahlığıyla yumuşacık bir tat: Limonlu Lokum, damakta iz bırakan nostaljik bir lezzet sunuyor!

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Su, toz şeker, limon kabuğu rendesini ve limon tuzunu bir tencereye alıp orta ateşte kaynatın.

  • 2

    Limon suyunu süzgeçten geçirin. Bir kaseye alıp nişastayla karıştırın ve bu karışımı tencereye ekleyin. Sürekli karıştırarak kısık ateşte pişirmeye devam edin. Yaklaşık 25-30 dakika sonunda lokum elastikiyetinde bir kıvam alacaktır.

  • 3

    Dikdörtgen veya kare bir kalıba pişirme kağıdı yerleştirin. Sıcak lokumu 2 parmak kalınlığında üzerine dökün. Oda sıcaklığına gelene kadar bekletin.

  • 4

    Mutfak tezgahına biraz nişasta serpin. Lokum kalıbını kağıdından tutup ters çevirerek tezgaha alın. Küplere kesip pudra şekerine bulayarak servis tabağına koyun.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.