Limonlu Lokum

Limonlu Lokum
KOLAY 4 KİŞİLİK

Limonlu Lokum, tatlı sevenler için ferahlatıcı ve hafif bir alternatif sunar. Limonun taze ve ekşi aromasını, lokumun yumuşak ve şekerli dokusuyla buluşturan bu tatlı, her ısırıkta ağızda taze bir lezzet bırakır.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Limonların suyunu sıkın. Üzerine bir miktar su ekleyip, 4 su bardağı limonlu su elde edin. Tencereye alıp, üzerine toz şeker, bal, rendelenmiş limon kabuğu ve buğday nişastası ilave edin. Kıvam alana dek sürekli karıştırarak pişirin.
  • 2
    Ocaktan almaya yakın tereyağı ekleyip karıştırın. Dilediğiniz şekilde bir kaba veya buz kalıplarına boşaltıp, 1 gece buzdolabının alt rafında dinlendirin. Dilediğiniz şekilde süsleyip servis yapın.
    AŞÇININ NOTU
    Limonlu karışımı buz kalıplarına ya da başka bir kaba boşaltmadan önce en alta limon kabuğu ya da kuruyemiş yerleştirirseniz, ters çevirip çıkardığınızda daha şık görünecektir.

Sofra’da Bu Ay

  • Evde Sıcacık Yılbaşı
  • Hindistan Cevizli Kış Tatlıları
  • Ete ve Balığa Narenciye Dokunuşu
ve Daha Fazlası ...