Fırında Armut Tatlısı Tarifi

Fırında Armut Tatlısı Tarifi

Bir fırınla harikalar yaratacağınızın kanıtlarından biri de fırında armut tarifi. Az malzemeyle yapılan bu tatlı sizin kurtarıcınız. Fırında armut tatlısı nasıl yapılır sorusunun cevabı...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Armutları soyun. Fırın kabına sıralayın. Üzerine baharatları ilave edin.
  • 2
    Şeker ve suyu ayrı bir kaba alıp, ılınana kadar ısıtıp, şekerin erimesini sağlayın. Armutların üzerine dökün.
  • 3
    Pekmezi de üzerine gezdirin. Folyo kağıdıyla kaplayın. Önceden ısıtılmış 165 derece fırında 45 dakika pişirin.
  • 4
    Soğuyunca ev yapımı ya da hazır çikolata sos ile servis yapabilirsiniz.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...