Fırında Armut Tatlısı Tarifi

Bir fırınla harikalar yaratacağınızın kanıtlarından biri de fırında armut tarifi. Az malzemeyle yapılan bu tatlı sizin kurtarıcınız. Fırında armut tatlısı nasıl yapılır sorusunun cevabı...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Armutları soyun. Fırın kabına sıralayın. Üzerine baharatları ilave edin.
-
2
Şeker ve suyu ayrı bir kaba alıp, ılınana kadar ısıtıp, şekerin erimesini sağlayın. Armutların üzerine dökün.
-
3
Pekmezi de üzerine gezdirin. Folyo kağıdıyla kaplayın. Önceden ısıtılmış 165 derece fırında 45 dakika pişirin.
-
4
Soğuyunca ev yapımı ya da hazır çikolata sos ile servis yapabilirsiniz.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL