Limon Sorbe

Limon Sorbe

Limon sorbe nasıl yapılır? Pratik, doğal ve buz gibi lezzetli tarif!

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Şekeri, kısık ateşin üzerine oturttuğunuz bir tenceredeki suyun içinde, karıştırarak eritin. Isıyı artırıp, şurubu 10 dakika kadar kaynatın ve soğuması için bir kenara alın.
  • 2
    Limonların alt ve üst taraflarından küçük birer kapak kesin (düz durabilmeleri için). Sonra limonları ortadan ikiye bölün ve sularını sıkın. Kabukların içinde kalan posaları bir bıçak yardımıyla temizleyin.
  • 3
    Limonlardan elde edeceğiniz yaklaşık bir buçuk su bardağı limon suyunu şuruba ekleyin. Karışımı, kapaklı bir derin dondurucu kabına boşaltıp, kristalize bir görünüm alıncaya kadar 4-5 saat dondurun. Bu arada limon kabuklarını da (açıkta) dondurucuya koyun.
  • 4
    Yumurta aklarını kar gibi olana dek çırpın ve kristalize limon şurubuna yedirerek, yavaşça karıştırın. Donması için tekrar buzluğa alın. En az 5 saat ya da bir gece bekletin. Kıvamını bulması için ara sıra karıştırmayı unutmayın.
  • 5
    Servis için, sorbeyi ikramdan 10 dakika önce buzluktan, buzdolabına alın. Sonra donmuş limon kabuklarına pay edip, kiraz şekerlemesi ve lime dilimleriyle, hiç bekletmeden servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...