Limon Sorbe

Limon sorbe nasıl yapılır? Pratik, doğal ve buz gibi lezzetli tarif!
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Şekeri, kısık ateşin üzerine oturttuğunuz bir tenceredeki suyun içinde, karıştırarak eritin. Isıyı artırıp, şurubu 10 dakika kadar kaynatın ve soğuması için bir kenara alın.
-
2
Limonların alt ve üst taraflarından küçük birer kapak kesin (düz durabilmeleri için). Sonra limonları ortadan ikiye bölün ve sularını sıkın. Kabukların içinde kalan posaları bir bıçak yardımıyla temizleyin.
-
3
Limonlardan elde edeceğiniz yaklaşık bir buçuk su bardağı limon suyunu şuruba ekleyin. Karışımı, kapaklı bir derin dondurucu kabına boşaltıp, kristalize bir görünüm alıncaya kadar 4-5 saat dondurun. Bu arada limon kabuklarını da (açıkta) dondurucuya koyun.
-
4
Yumurta aklarını kar gibi olana dek çırpın ve kristalize limon şurubuna yedirerek, yavaşça karıştırın. Donması için tekrar buzluğa alın. En az 5 saat ya da bir gece bekletin. Kıvamını bulması için ara sıra karıştırmayı unutmayın.
-
5
Servis için, sorbeyi ikramdan 10 dakika önce buzluktan, buzdolabına alın. Sonra donmuş limon kabuklarına pay edip, kiraz şekerlemesi ve lime dilimleriyle, hiç bekletmeden servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL