Kayısılı Portakal Jölesi

Tam mevsiminde toplanmış kayısılar ile yapabileceğiniz enfes Kayısılı portakal jölesi tarifi.. Enfes tadıyla kayısılı portakal jölesi nasıl yapılır?
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Kuru kayısıları portakal suyu ile birlikte bir tencereye alın ve yumuşayana kadar kaynatın. Tencereyi ocaktan aldıktan sonra 10-15 dakika soğutun.
-
2
Blenderden geçirip, püre haline getirin. Limon suyu, bal ve suyu ekleyin. Tüm malzemeyi iyice karıştırın. 4 adet küçük kaseyi streç filmle kaplayın ve kayısılı karışımı bu kaplara pay edin.
-
3
Buzlukta 2-3 saat beklettikten sonra servis tabaklarına ters çevirip çıkarın.
-
4
Üzerlerindeki streç filmi alın. Tatlıların üzerini yoğurtla kaplayın. 15-20 dakika oda sıcaklığında beklettikten sonra kayısı dilimi, nane yaprağı ve balla süsleyip, servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL