Karadutlu Tatlı Pide Tarifi

Pide dendiğinde hepimizin aklına tuzlu gelebilir ama karadutlu tatlı pide tarifi bu tabuları yıkacak. Lezzeti ile büyüleyecek karadutlu tatlı pide nasıl yapılır?
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Unu derin bir kaba alıp, ortasını havuz gibi açın. Yaş maya, ılık süt, ılık su, pudra şekeri, ayçiçek yağı ve yumurta ekleyip yavaş yavaş yoğurun. 1 saat dinlendirin. Hamuru dikdörtgen şeklinde açıp, kenarlarına pide şekli verin. Fırın tepsisine koyup, üzerine dut yerleştirin.
-
2
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Arzuya göre üzerine pudra şekeri serpip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Haftalık Örnek Menü Dengede 7 Gün 3’er Öğün
- Dr. Ayça Kaya’dan Düşük Karbonhidratlı Beslenmede Altın Kurallar
- Düşük Karbonhidratlı Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL