Elmalı Ponçik

Elmalı Ponçik

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Hamur malzemesini derin bir kaba koyup, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar su ekleyip, yoğurun. Üzerini bezle örterek yarım saat bekletin. Birkaç dakika tekrar yoğurup, yarım saat daha bekletin. Daha sonra hamurdan mandalina iriliğinde bezeler koparın.

  • 2

    Merdane ile yufka büyüklüğünde açın. Üçgen dilimler kesin. Geniş tarafına elma marmeladı koyup, rulo biçiminde sarın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri hafif pembeleşene dek pişirin. Ilınınca, üzerine pudra şekeri eleyerek servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...