Ayva Tatlısı Tarifi
4 KİŞİLİK
Bayramda herkes baklava,dolma yapıyor. Siz değişiklik yapıp övgüleri üstünüze mi istiyorsunuz? Ayva tatlısı tarifi ile hazırlıklara başlayabilirsiniz. Ayva tatlısı nasıl yapılır bilmiyorsanız da öğrenmek şu an ellerinizde.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Ayvaların kabuklarını soyup, daha sonra kullanılmak üzere kenara ayırın. Ayvaları ortadan ikiye kesin. Çekirdek yataklarını çıkarıp, yatak kısmı üstte kalacak şekilde çok derin olmayan bir tencereye dizin.
-
2
Üzerlerine toz şeker serpin. Karanfil yerleştirip, su ilave edin.Ayvaların ortalarına ve kenarlarına çekirdeklerle ve ayva kabuklarını ekleyin. Kısık ateşte yumuşayana dek pişirin. Ilınınca kaymakla birlikte servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Evde Sıcacık Yılbaşı
- Hindistan Cevizli Kış Tatlıları
- Ete ve Balığa Narenciye Dokunuşu
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL
Seray Baykan Çeçen