Sofra
Bayramda herkes baklava,dolma yapıyor. Siz değişiklik yapıp övgüleri üstünüze mi istiyorsunuz? Ayva tatlısı tarifi ile hazırlıklara başlayabilirsiniz. Ayva tatlısı nasıl yapılır bilmiyorsanız da öğrenmek şu an ellerinizde.

SELDA TOPTAŞ

4 Porsiyon

MALZEMELER

    2 adet ayva

    3/4 su bardağı toz şeker

    2 adet karanfil

    1 su bardağı su

    SERVİS İÇİN:

    Kaymak

Ayvaların kabuklarını soyup, daha sonra kullanılmak üzere kenara ayırın. Ayvaları ortadan ikiye kesin. Çekirdek yataklarını çıkarıp, yatak kısmı üstte kalacak şekilde çok derin olmayan bir tencereye dizin.

Üzerlerine toz şeker serpin. Karanfil yerleştirip, su ilave edin.Ayvaların ortalarına ve kenarlarına çekirdeklerle ve ayva kabuklarını ekleyin. Kısık ateşte yumuşayana dek pişirin. Ilınınca kaymakla birlikte servis yapın.