Etli Lazanya

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    ETİ yıkadıktan sonra jülyen doğrayın. Zeytinyağıyla birlikte bir tavaya alıp suyunu salıp çekene dek kavurun. Diğer taraftan 5 su bardağı suyu bir tutam tuzla birlikte kaynatın. Lazanya yapraklarını içine atın ve 5 dakika tuttuktan sonra, süzerek geniş bir kaba aktarın. Tereyağını tavaya alın. Kıyılmış soğan, sivri biber ve sarmısak ilave edip, kavurun. Kabukları soyulmuş ve rendelenmiş domates ile küp doğranmış kabağı ekleyin. Kısık ateşte 10 dakika pişirin. Et, baharatlar, tozşeker ve kıyılmış maydanozu katıp, birkaç dakika pişirip ocaktan alın. Fırına dayanıklı cam kabın dibine bir sıra lazanya yaprağı dizin. Üzerine etli harçtan 2-3 çorba kaşığı yayın. Tekrar lazanya ve etli karışım olacak şekilde malzemeler bitene kadar üst üste yerleştirin. Beşamel sos için tereyağı ve unu bir tavada unun rengi dönene kadar kavurun. Sütü yavaşça ilave ederken, bir taraftan da karıştırın ve koyu bir kıvam alınca ocaktan kaldırın. Tuz ve karabiberini ayarlayıp, lazanyanın üzerine gezdirin. En üste kaşar peyniri serptikten sonra, önceden ısıtılmış 200 derece fırında kaşar peyniri eriyene kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.