Yumuşak Bisküvi

Yumuşak Bisküvi

Nefis yumuşak bisküvi tarifi sizinle!

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Yumurtayı, margarini, yoğurdu ve şekeri yüksek devirli mikserle 5 dakika çırpın. Unu, kabartma tozunu ve tarçını ekleyip, elinizle yoğurun. Malzemeler iyice özleştikten sonra, kuru üzümü ve dövülmüş fındıkları ekleyin. Bir süre daha yoğurun.

  • 2

    Kuru kayısıları küçük küpler halinde tavla zarı büyüklüğünde doğrayın. Fırın tepsisinin üzerine yağlı kağıt serin. Hamurdan ceviz iriliğinde parçalar koparın. Çok fazla düzeltmeye çalışmadan hamuru yağlı kağıdın üzerine koyun.

  • 3

    Antep fıstığı ve kuru kayısıları bu şekilde hazırladığınız bisküvilerin üzerine batırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri çok hafif pembeleşene dek pişirin. Servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İlham Veren Konuklarla Aynı Sofra'da
  • Geçmişten Geleceğe Gastronomi
  • Zeynep Dinç'le Yaş Günü Özel: Kutlama Tatlıları
ve Daha Fazlası ...