Lorlu Acılı Kurabiye

Lorlu Acılı Kurabiye

Çayın yanına şahane tuzlu atıştırmalıklar yakışır. Lorlu acılı kurabiye tarifi...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Tereyağını geniş bir kaba alıp, yumurta, kabartma tozu, tuz ve unu ekleyip iyice yoğurun. Hamur kıvam alıp, malzemeler birleştikten sonra lor, kaşar peyniri ve hardal ekleyin.

  • 2

    İyice yoğurduktan sonra streç filme sarıp yarım saat buzdolabında bekletin. Hamur dinlendikten sonra merdane yardımıyla 1-1.5 cm kalınlığında açıp kurabiye kalıplarıyla şekil verin.

  • 3

    Pişirme kağıdı serdiğiniz bir fırın tepsisine dizip üzerlerine yumurta sarısı sürün. Çörekotu ve kaya tuzu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika üzerleri kızarana kadar pişirin.

Sofra’da Bu Ay

  • Muz ile Işıldayan Tarifler
  • Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
  • Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...