Vişneli Rulo

Malzemeler
Yapılışı
-
1
Pudra şekeri, margarin, sıvı yağ, süt, yoğurt, kabartma tozu, vanilya ve unu derin bir kaba alın. Kulak memesi yumuşaklığına gelene kadar yoğurup, küçük bezelere ayırın.
-
2
Vişneleri bir süzgece koyup, suyunu süzün. Tezgaha hafifçe un serpin. Bezelerden birini merdane ile açın.
-
3
Hamurun kenarına vişnelerden ve çekilmiş fındıktan koyup, sigara böreği gibi sarın (önce alt kenarı içeri ve her iki yanı da içeri katlayarak). Ruloları yağlanmış tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, toz şeker serpin. Önceden 185 derece ısıttığınız fırında, üzerileri kızarana kadar pişirin.
Sofra’da Bu Ay
- Haftalık Örnek Menü Dengede 7 Gün 3’er Öğün
- Dr. Ayça Kaya’dan Düşük Karbonhidratlı Beslenmede Altın Kurallar
- Düşük Karbonhidratlı Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL