Çilekli Kurabiye

Malzemeler
Yapılışı
-
1
Unu eleyin. İçine tuz ve oda sıcaklığında tereyağını ekleyin. Malzemeyi yoğurmaya başlayın. Ardından toz şekeri ekleyin. Biraz daha karıştırıp sütü ekleyin. İyice yoğurduğunuz hamuru hafifçe unlanmış düz bir zemine alın.
-
2
Merdaneyle 2 cm kalınlığında açın. Çay bardağıyla 12 adet yuvarlak kesin. Üzerlerine fırçayla süt sürün. Yağlanmış fırın tepsisine sıralayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında altın rengi oluncaya dek pişirin.
-
3
Fırından çıkarıp enlemesine ikiye kesin. Soğumaya bırakın. Krem şantiyi sütle çırpın ve arasına sürün. İkiye bölünmüş çilekleri yerleştirip, servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL