Tahin Pekmezli Kurabiye

Malzemeler
Yapılışı
-
1
Yumurta ve pudra şekerini bir kaba alıp mikserle iyice çırpın. Üzerine tereyağı, süt, tahin, pekmez, Antep fıstığı, vanilya ve kabartma tozunu ilave edin ve iyice çırpın. Azar azar un ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın.
-
2
Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve elinizle şekillendirin. Yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine aralıklarla yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında içini çekene kadar (kurabiyelere bir bıçak batırdığınızda temiz çıkıyorsa pişmiş demektir) pişirin.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL