Kuru Sebzeli Tuzlu Kurabiye

Malzemeler
Yapılışı
-
1
Hamura sebze karışımını ekleyip karıştırın. Bu şekilde 15-20 dakika dinlendirin ve istediğiniz şekli verin. Önceden ısıtılmış 150 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Nohut mayası yapımı:1 avuç nohudu kırın. Daha sonra, iyice yıkanmış bir kavanoza alın kırık nohutları. Üzerine, 1 su bardağı el yakacak kadar sıcak su ekleyin. Bir tutam kabartma tozu ve tuz katın. Kavanozu ters-yüz edin.
-
2
Kavanozun kapağını kapatmadan, karanlık ve sakin bir yerde dinlenmeye bırakın (bekleme süresi 1 güne kadar çıkabilir). Köpürüp kötü kokular yaymaya başladığında mayanız olmuş demektir. Suyunu süzüp alın. Nohutları atın. Hamur yapımı için kullanacağımız bu suya un ekleyerek hamur haline getirin.
-
3
Hamuru yeniden bekleme sürecine almak için, derin bir kaseye koyun ve üzerini örtün. 1 gün boyunca (24 saat) mutfakta oda sıcaklığında bekletin. Ertesi gün buzdolabına alın ve 24 saat de orada beklemeye bırakın. Böylece 2 gün dinlenmiş ve kurabiye olmaya hazır mayamız var. Bu mayayı sade hali ile kullanarak ekmek de yapabiliriz.
Sofra’da Bu Ay
- 2025 Trendi Swicy Lezzetler
- Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
- Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler