Kopartma Kurabiye
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Kuru dutu iyice yıkayıp kurutun. Yumurta, oda sıcaklığında margarin ve toz şekeri ekleyip karıştırın. Kuru üzüm, dut, damla çikolata ve iri çekilmiş fındık ekleyin.
-
2
Vanilya, un ve kabartma tozunu eleyip tüm malzemeler birbirleri ile özleşene kadar yoğurun. Yoğurduğunuz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp şekil vermeden yağlanmış fırın tepsisine aralıklarla dizin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pembe renk alana kadar pişirin.
Sofra’da Bu Ay
- Evde Sıcacık Yılbaşı
- Hindistan Cevizli Kış Tatlıları
- Ete ve Balığa Narenciye Dokunuşu
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL
CLAUDIO CHINALI
Esra Eskikan Sinanoğlu