Kakaolu Kar Tanesi

Kakaolu Kar Tanesi

Kakaolu kar tanesi, özel günlerde ve çay saatlerinde ikram edilebilecek bir tarif.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Tereyağı eriyene dek pekmezle birlikte ısıtın. Ayrı bir yerde un, kabartma tozu, zencefil, tarçın ve esmer şekeri derin bir kasede karıştırın. Pekmezli tereyağını ve yumurtaları teker teker kaseye ilave edip, sert bir hamur elde edin.

  • 2

    Hamuru yarım cm kalınlığında açıp, kar tanesi şeklindeki kalıpla kesin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin.

Sofra’da Bu Ay

  • İlham Veren Konuklarla Aynı Sofra'da
  • Geçmişten Geleceğe Gastronomi
  • Zeynep Dinç'le Yaş Günü Özel: Kutlama Tatlıları
ve Daha Fazlası ...