Fıstıklı Çıkın
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Margarin, pudra şekeri ve yumurtayı derin bir kapta karıştırın. Nişasta, vanilya, un ve kabartma tozunu ekleyin. Malzemeyi yoğurun. Hamurdan limon büyüklüğünde bir parça ayırın.
-
2
Kalan hamurdan ceviz iriliğinde parçalar koparıp, içli köfte gibi parmağınızla bastırarak içini açın. İçlerine dövülmüş Antep fıstığı doldurun. Tüm malzemeyi bu şekilde bitirin.
-
3
Ardından, ayırdığınız hamura kakao ekleyin. Kakaolu hamurdan da küçük parçalar koparıp, elinizde uzunlamasına yuvarlayın. Fıstıklı çıkınları kakaolu şeritlerle bağlayın (fiyonk şekli de verebilirsiniz). 170 derece fırında, hamur pembeleşene kadar pişirin.
Sofra’da Bu Ay
- Hızlı Hafta 7 Güne Pratik Tarifler
- Zeynep Dinç'ten Elmalı Ilık Sonbahar
- İnci Bak'tan Uskumrulu Tabaklar
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL